Ferraty v Salcbursku

Salcbursko nabízí tyrkysově průzračná jezera, která lze s úžasem pozorovat z okolních kopců. Po výstupech na jednotlivé vrcholky, které umožňuje hned několik zajištěných cest (via ferrata) v okolí, je možné se v jednom z jezer zchladit díky ubytování v kempu s vlastním molem. Na výpravu pojedeme se skupinou max. 7 lidí, kterou povedou dva rakeťáci, což zaručuje individuální přístup pro všechny zúčastněné. I přesto je potřeba, aby všichni zúčastnění měli alespoň základní zkušenosti s lezením na cestách via ferrata.

Program výpravy:

1. denRáno v 6:30 vyrazí dvě auta z Prahy či Olomouce přímo k první ferratě Mein Land-Dein Land (obtížnost C – celkem 2 hodiny), kde bude příležitost si vyzkoušet různé překážky, které nás mohou společně na dalších zajištěných cestách potkat (např. jeskyně či lanové mosty). Před večerním příjezdem do kempu u jezera Attersee stihneme ještě vyzkoušet ferratu Leadership (obtížnost C – celkem 2,5 hodiny), která je v docházkové vzdálenosti od první ferraty a nabízí krásné výhledy na Dachstein a celé hallstattské údolí.

2. den – Nás bude čekat kaňonová ferrata Postalmklamm (obtížnost D, lze však úseky D obejít po snadnějších cestách – celkem 4 hodiny), která nabízí několik přechodů přes lanové mosty a dokonce i jeden skok přes propast. Cestu doprovází malé i větší vodopády, kdy ten největší čeká na konci hlavního úseku. Část se zmíněnými D úseky budou volitelné pro dobrovolníky.

3. den – Se přemístíme k rakouské vesničce Hinterstoder, kde na nás bude čekat poslední ferrata jménem Poppenberg (obtížnost C/D – celkem 1,5 hodiny). Ta nabízí výhledy na celou vesničku včetně zasněženého vrcholku Großer Priel po čas celého lezení. Na cestě se střídá lesní cesta s velkým množstvím kramlí na skále a na konci čeká C/D úsek. Po návratu k autu nás čeká cesta zpět do Česka s večerním příjezdem.


TERMÍN:
23.–25. 8. 2024

CENA:
2 899 Kč

Nebo kontaktuj jednoho z našich rakeťáků